"Пізно. Не відкрутиш". Кучма припускає, що путін вже хоче "щоб усе, як у казці, відкрутилося назад"

З погляду емоційної складової, путін хотів би "відмотати" все назад, щоб 24 лютого просто не було. Про це заявив другий Президент України Леонід Кучма в інтерв'ю ВВС, опублікованому 4 серпня.

"Мені здається, насправді, якщо говорити про емоційну складову, путін сьогодні хотів би, щоб усе, як у казці, відкрутилося, відігралося назад. Щоб 24 лютого начебто не було", – сказав Кучма, відповідаючи на запитання, чого хоче росія і чи варто домовлятися з путіним.

На думку Кучми, російський бліцкриг провалився внаслідок фатального прорахунку путіна.

"Саме так – це був фатальний прорахунок у злочинних планах, а не якась безневинна "помилка", про яку говорять ті, хто хоче "зберегти обличчя" путіну, – переконаний Кучма. – Пізно. Не відкрутиш, не збережеш".

Він підкреслив, що з більш функціональної точки зору путін і його найближче оточення зараз хочуть, перш за все, збереження своєї влади, гарантії того, що російська держава фактично залишиться їхньою власністю.

"Для цього потрібно, щоб не похитнулися основи режиму, – сказав екс-президент України. – Щоб російський обиватель з манією величі отримав свою порцію наркотику, який створює ту саму віртуальну реальність, де він почувається владикою світу та героїчним переможцем".

Він також підкреслив, що черговим фатальним прорахунком кремля було те, що російське керівництво бачило в українській владі дилетантів.

Раніше оприлюднювалась заява Леоніда Кучми про те, що "путін хотів знищити Україну, а отримає наше друге народження".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті