Орбан запропонував укласти угоду з путіним та відмовити Україні у вступі до НАТО

На думку прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, Захід має укласти "операцію" з президентом росії путіним про нову архітектуру безпеки України, яка не повинна включати ні повернення Криму, ні членство в НАТО. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Орбана Fox News.

Орбан стверджує, що Україна перебуває на шляху до програшу у війні через те, що російські війська переважають за чисельністю.

"Ми повинні укласти угоду з росіянами про нову безпекову архітектуру, щоб забезпечити безпеку і суверенітет України, але не членство в НАТО", - сказав Орбан.

Орбан заявив, що повернення Криму, який росія окупувала у 2014 році, до повномасштабного вторгнення в Україну минулого року, було "цілком нереалістичним". Він також сказав, що найкращим шансом на мир є повернення до влади колишнього президента США Дональда Трампа та припинення військової підтримки України.

Орбан намагався заблокувати допомогу ЄС, відмовлявся постачати зброю Києву та неодноразово заявляв, що контрнаступ України приречений на провал.

Уряд Орбана також уклав угоди з росією в галузі енергетики, постачання газу та просування будівництва атомної електростанції під керівництвом осії, незважаючи на позицію щодо ЄС та НАТО.

Угорський лідер називав режим путіна моделлю, на якій він побудував те, що він називає "неліберальною демократією", що протистоїть мультикультурним цінностям ЄС.

Нагадаємо, президентка Угорщини закликала Зеленського розпочати переговори з РФ. 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті