Окупанти "приєднали" місто та село на Миколаївщині до Херсонської області

Окупанти РФ вирішили включити до складу захопленої Херсонської області Снігурівку та Олександрівку Миколаївської області, щоб їхні мешканці "проголосували" на фейковому "референдумі". Про це повідомив гауляйтер Херсонщини Кирило Стремоусов, – пишуть росЗМІ 21 вересня.

За його словами, мешканці окупованого міста та села самі "попросили" про це.

"До нас звернулися представники села Олександрівка та міста Снігурівка звільненої частини Миколаївської області та попросили включити їх до складу Херсонської області. Тепер вони як адміністративні одиниці Херсонської області братимуть участь у референдумі", - сказав Стремоусов.

Напередодні глава окупаційної адміністрації Херсонської області Володимир Сальдо "ухвалив рішення" про проведення "референдуму" щодо входження області до складу РФ. Ватажок запевнив, що про це його попросили "жителі регіону". Сальдо повідомив, що "референдум" про приєднання до росії відбудеться з 23 по 27 вересня. Бюлетень для "голосування" міститиме лише одне питання: "Ви за вихід області зі складу України, створення Херсонської області як самостійної держави та входження її до складу Російської Федерації на правах суб'єкта Російської Федерації?"

За словами Сальдо, регіон планує зберегти свою нинішню назву, оскільки жителі звикли до неї.

Нагадаємо, що міжнародне право не визнає "референдумів", які проводяться на окупованих територіях. Законодавство України, у свою чергу, не передбачає проведення місцевих референдумів з питань зміни кордонів держави та порушення її територіальної цілісності.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті