Обурення і скорбота: представниця ООН в Україні відреагувала на загибель дитини в Києві в День захисту дітей

Координаторка гуманітарної допомоги ООН в Україні Деніс Браун виступила зі словами співчуття і висловила обурення у зв'язку із загибеллю дитини і ще двох мирних жителів унаслідок обстрілу Києва російськими збройними силами в День захисту дітей – 1 червня. Про це повідомив сайт "Новини ООН".

"Я відчуваю обурення і скорботу у зв'язку зі смертю дитини та інших мирних жителів, які загинули сьогодні в Києві внаслідок граду з ракет, запущених російськими збройними силами", – заявила Браун.

Підкреслюється, що трагічна смерть дитини і ще двох жителів Києва збіглася з Днем захисту дітей, який відзначають в Україні 1 червня.

Браун нагадала про те, що від початку повномасштабного вторгнення Росії загинули й дістали поранення понад 1500 дітей. За даними ООН, тільки в травні в Україні було вбито шестеро дітей і ще 34 дитини дістали поранення.

"ООН також глибоко занепокоєна повідомленнями про те, що українських дітей насильно вивезли в Росію, і уважно відстежує всю інформацію, яка надходить із цього питання", – додала Браун.

Раніше повідомлялося, що посол ЄС в Україні відреагував на нічний російський удар: "День захисту дітей трагічно почався в Києві".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті