NYT пише, що удар по летовищу в Саках був завданий українською зброєю

Удар по аеродрому в Новофедорівці в окупованому Криму було завдано українською зброєю. Про це 9 серпня повідомляє The New York Times.

У своїй новині журналісти посилаються на неназваного високопоставленого українського військового, який "знайомий із ситуацією". Він зазначив, що "використовувався пристрій виключно українського виробництва".

І хоча конкретний тип зброї не вказується, єдиним українським зразком зброї, який може влучити по Сакському району – це оперативно-тактичний ракетний комплекс "Гром".

Цей тип ракет призначений для ураження стаціонарних цілей на дистанції від 50 до 280 кілометрів. Теоретично дальність стрілянини українського ОТРК може бути збільшена до 500 кілометрів.

При цьому від лінії фронту на кордоні Херсонської та Миколаївської областей до Новофедорівки – близько 200 кілометрів.

Нагадаємо, раніше радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що вибухи на російській авіабазі у Криму – це лише початок.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті