Не воювати, а навчати: МЗС Естонії висловилося щодо можливості відправки військових країн ЄС до України

Військові європейських країн не будуть воювати в окопах в Україні, однак вони можуть бути направлені до країни, щоб прискорити навчання українських військовослужбовців. Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур в інтерв’ю австрійській газеті Die Presse - пише Цензор.НЕТ.

Він зазначив, що зараз "реальність така, що кожна країна-член НАТО вже має військовий персонал в Україні, наприклад, військових аташе або людей, які час від часу приїжджають в Україну". А те, що пропонував президент Франції Емманюель Макрон – "стосувалося здебільшого сфери навчання".

За словами Певкура, йдеться виключно про проведення навчання українських військових на території України. Він навів приклади того, що ЗСУ навчаються у Великій Британії, в Естонії та Польщі.

"Питання полягає в тому, чи могли б ми зробити те ж саме в Україні, щоб прискорити процес навчання, адже кожна подорож через кордон займає певний час. Але це не означає, що європейські солдати будуть воювати в окопах в Україні", - резюмував глава МЗС Естонії.

Як повідомлялося, західні політики все більше підтримують заяву президента Франції Еммануеля Макрона про ймовірне скерування військ в Україну.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті