НАТО хоче підвищити статус України, але без швидкого членства в Альянсі - ЗМІ

Члени НАТО хочуть підвищити статус України у відносинах з Альянсом, але не пропонувати швидке членство країні. Про це 26 травня повідомляє Euracitiv.

"Члени НАТО мають намір запропонувати Україні оновлений формат відносин, щоб продемонструвати політичну підтримку її заявки на членство. Однак будь-яка конкретна дорожня карта для вступу все ще залишається більш віддаленою перспективою", - повідомляють журналісти.

Попри те, що заявка України на вступ до НАТО поки що залишилася без відповіді, вона стане основною темою саміту Альянсу, який відбудеться в липні у Вільнюсі. При цьому ідея підвищити статус України в НАТО вже підтримується.

Наразі сторони зустрічаються в рамках Комісії Україна - НАТО, яка керує діяльністю співробітництва і є форумом для консультацій між членами Альянсу та Україною з питань безпеки, що становлять спільний інтерес.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генсек Альянсу Столтенберг заявив, що вступ України до НАТО під час війни "не на порядку денному".

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті