Дуда пояснив свою готовність розмістити в Польщі ядерну зброю НАТО

Про готовність розмістити в Польщі ядерну зброю НАТО заявив президент Польщі Анджей Дуда. Про це він сказав в інтерв'ю польському виданню Fakt.pl, опублікованому 22 квітня.

"Росія дедалі більше мілітаризує Кенігсберзьку область. Останнім часом вона перекидає свою ядерну зброю до Білорусі. Якщо наші союзники вирішать розмістити ядерну зброю в рамках спільного використання ядерної зброї і на нашій території, щоб зміцнити безпеку східного флангу НАТО, ми готові до цього. Ми є союзником у Північноатлантичному альянсі і несемо зобов'язання і в цій сфері, тобто просто реалізуємо спільну політику", - сказав Дуда.

Зазначається, що так Дуда відповів на витання - чи є темою польсько-американських переговорів спільне використання ядерної зброї.

Польський лідер зазначив, що це вже деякий час є темою польсько-американських переговорів. 

"Мушу зізнатися, що коли мене запитали про це, я заявив (американцям. - "ОстроВ") про нашу готовність", - сказав також Дуда. 

У той же час Дуда попросив "...пам'ятати, що Америка не проводить благодійну політику щодо Польщі". 

"США вважають Польщу серйозним партнером. Я радий, що вони більше не вважають Польщу країною, якій потрібно допомагати. Навпаки, вони вважає нас країною, з якою ведеться як економічна, так і військова співпраця. Тому мені зрозуміло, що ми нічого не отримаємо в подарунок від Сполучених Штатів, ми повинні працювати разом як партнери. Отже, по суті, американці мають свої інтереси в Польщі, і я хотів би, щоб вони відчували, що їм завжди вигідно мати ці інтереси, тому що для них це означатиме, що збереження нашої безпеки також відповідає інтересам Сполучених Штатів", - сказав також Дуда.

Раніше повідомлялось, що Трамп зустрінеться з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті