Дуда пояснив свою готовність розмістити в Польщі ядерну зброю НАТО

Про готовність розмістити в Польщі ядерну зброю НАТО заявив президент Польщі Анджей Дуда. Про це він сказав в інтерв'ю польському виданню Fakt.pl, опублікованому 22 квітня.

"Росія дедалі більше мілітаризує Кенігсберзьку область. Останнім часом вона перекидає свою ядерну зброю до Білорусі. Якщо наші союзники вирішать розмістити ядерну зброю в рамках спільного використання ядерної зброї і на нашій території, щоб зміцнити безпеку східного флангу НАТО, ми готові до цього. Ми є союзником у Північноатлантичному альянсі і несемо зобов'язання і в цій сфері, тобто просто реалізуємо спільну політику", - сказав Дуда.

Зазначається, що так Дуда відповів на витання - чи є темою польсько-американських переговорів спільне використання ядерної зброї.

Польський лідер зазначив, що це вже деякий час є темою польсько-американських переговорів. 

"Мушу зізнатися, що коли мене запитали про це, я заявив (американцям. - "ОстроВ") про нашу готовність", - сказав також Дуда. 

У той же час Дуда попросив "...пам'ятати, що Америка не проводить благодійну політику щодо Польщі". 

"США вважають Польщу серйозним партнером. Я радий, що вони більше не вважають Польщу країною, якій потрібно допомагати. Навпаки, вони вважає нас країною, з якою ведеться як економічна, так і військова співпраця. Тому мені зрозуміло, що ми нічого не отримаємо в подарунок від Сполучених Штатів, ми повинні працювати разом як партнери. Отже, по суті, американці мають свої інтереси в Польщі, і я хотів би, щоб вони відчували, що їм завжди вигідно мати ці інтереси, тому що для них це означатиме, що збереження нашої безпеки також відповідає інтересам Сполучених Штатів", - сказав також Дуда.

Раніше повідомлялось, що Трамп зустрінеться з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті