МЗС РФ укотре заявило про непричетність ЗС РФ до вбивств мирних жителів у Бучі. В ООН інформацію про українське "інсценування" не підтверджують 

МЗС РФ заявило про непричетність ЗС РФ до вбивств мирних жителів у Бучі в березні 2022 року. Чергове голослівне звинувачення України в "інсценуванні" озвучила речниця зовнішньополітичного відомства Марія Захарова.

За її версією, "режим Зеленського та його західні куратори влаштували в місті Буча Київської області криваве інсценування нібито масового вбивства місцевих жителів російськими військовослужбовцями".

Доказів причетності України до постановки "бучанської трагедії" вона не навела, але розповіла про те, як жителі Бучі в умовах окупації "вільно пересувалися містом, користувалися стільниковим зв'язком та інтернетом".

Нібито, першими зафіксували тіла загиблих мирних жителів не "криміналісти і судмедексперти", а "заангажовані представники ЗМІ".

Захарова побічно визнала, що в ООН не підтримують версію про інсценування Україною масової загибелі мирних жителів від рук російських окупантів, і звинуватила Генерального секретаря ООН Антоніо Гутерреша та Верховного комісара ООН з прав людини Фолькера Тюрка в "покриванні київського режиму".

Як повідомлялося раніше, на супутникових знімках з окупованої Бучі чітко видно принаймні 11 тіл мирних жителів, тобто трупи перебували на вулицях міста до відходу російських військ. Після відходу окупантів було виявлено тіла громадян України зі зв'язаними руками і слідами позасудових страт. 

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті