В Україні завершили знімати художній фільм "Буча"

В Україні завершилися зйомки фільму "Буча" - драми, яка розповідає про страшні події, які відбулись на Київщині під час російської окупації у лютому-квітні 2022 року. Прем'єра стрічки очікується восени 2024 року. Про це повідомляє у Фейсбук Бучанська міська рада 23 вересня.

Як повідомляэться, зйомки стрічки проходили у Київській області у березні та квітні 2022 року і зайняли 28 знімальних днів. Останні кадри були зафільмовані на Говерлі у серпні цього року. Певний час зайняв і процес отримання дозволів у родичів загиблих та учасників тих подій.

Кадри з фільму "Буча"

"Трагедія, яка відбулася у містечку поблизу Києва, сколихнула весь світ. Кіно – це один із потужних інструментів, який зможе донести важливі меседжі іншим країнам. Росіяни вже зняли і показують пропагандистські стрічки зі своєю версією подій у Маріуполі та Бучі. Є ймовірність, що світ надивиться російських фільмів та прийме їх наративи. Ми маємо доносити істину!", – заявив сценарист і продюсер фільму Олександр Щур.

Сюжет кінострічки розповідає про порятунок місцевих жителів Костянтином Гудаускасом - громадянином Казахстану, який отримав політичний притулок в Україні та проживав у Бучі. Костянтин не тільки рятує людей, а й на власні очі бачить весь жах війни та окупації – вбивства, пограбування, зґвалтування.

За словами продюсера, фільм має дві мети: перша – протистояння російській пропаганді, друга – вшанування пам’яті загиблих.

Прем’єра фільму відбудеться восени 2024 року.. 

Як повідомлялося, російський військовий погодився свідчити у міжнародному суді про звірства армії РФ у Бучі. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті