"Ми не маємо права на помилку". Данілов розповів, коли почнеться контрнаступ ЗСУ

Українська армія готова розпочати давно очікуваний контрнаступ. Про це заявив в інтерв'ю Бі-бі-сі секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов.

Він не назвав дату, однак, за його словами, наступ може початися "завтра, післязавтра або через тиждень".

В України немає права на помилку, тому що це "історична можливість", яку не можна проґавити, заявив Данілов, який на своїй посаді перебуває фактично в центрі військового уряду президента Володимира Зеленського. Його інтерв'ю Бі-бі-сі було перервано телефонним повідомленням Зеленського, який викликав його на зустріч якраз для обговорення контрнаступу.

Під час інтерв'ю Данілов, серед іншого, повідомив, що деякі сили ПВК "Вагнер" відступають із Бахмута. За його даними, вони "перегруповуються ще в трьох місцях", але це "не означає, що вони перестануть із нами воювати".

Данілов також сказав, що "абсолютно спокійний" з приводу того, що росія почала розміщувати ядерну зброю в Білорусі: "Для нас це не якась новина".

Україна планує контрнаступ уже кілька місяців, тим часом як російські війська готуються до оборони. Данілов сказав, що ЗСУ почнуть наступ, коли українські командири вирішать, що наразі можуть домогтися "найкращого результату". 

"Це може статися завтра, післязавтра або через тиждень, - сказав секретар РНБО. - Було б дивно, якби я назвав дати початку тих чи інших подій. Так не можна... Перед нашою країною стоїть дуже відповідальне завдання. І ми розуміємо, що не маємо права на помилку".

Як повідомлялося, у Зеленського заявили, що контрнаступ ЗСУ вже почався.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті