Зеленський визнав загрозу відступу, якщо Україна не отримає військову допомогу США

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю газеті The Washington Post розповів, що затримка схвалення військової допомоги Конгресом США дорого обійшлася Україні. Про це повідомляє "Радіо Свобода"

"Ми втратили півроку. Ми більше не можемо втрачати час. Україна не може бути політичним питанням між партіями", - заявив Зеленський. За його словами, "якщо Україна впаде, Путін розділить світ" на друзів і ворогів росії.

Зеленський попередив, що, якщо Україна не отримає військову допомогу США, ЗСУ доведеться поступово відступати на фронті.

"Якщо немає підтримки США, значить у нас немає ППО, немає ракет "Патріот", немає засобів радіоелектронної боротьби, немає 155-міліметрових артилерійських снарядів. Це означає, що ми будемо відступати, крок за кроком, маленькими кроками", - заявив Зеленський.

За словами українського президента, поки Україна не знатиме, що в неї є постійна підтримка США, "ми залишимося там, де перебуваємо зараз на сході".

Зеленський стверджує, що зупинити російські атаки на енергосистему України можна тільки змусивши росію заплатити аналогічну ціну. Йдеться, зокрема, про атаки на російські нафтопереробні заводи, які почастішали на початку весни.

"Якщо немає протиповітряної оборони для захисту нашої енергосистеми, і росіяни атакують її, моє запитання: чому ми не можемо їм відповісти? Їхнє суспільство має навчитися жити без бензину, без дизеля, без електрики... Це чесно. Коли Росія припинить ці кроки, ми зупинимося", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, Зеленський розповів про умови, коли путін буде готовий віддати всі захоплені території Україні.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті