Менше ніж мало: Пасічник установив у "ЛНР" прожитковий мінімум на 2024 рік

Ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник установив у "республіці" прожитковий мінімум на 2024 рік у розмірі 14526 руб. Про це йдеться в його "указі", пишуть окупаційні ЗМІ 18 вересня.

"Встановити на 2024 рік величину прожиткового мінімуму в Луганській народній республіці: у розрахунку на душу населення - 14526 рублів; за основними соціально-демографічними групами для: працездатного населення - 15833 рублі; пенсіонерів - 12492 рублі; дітей - 14090 рублів", - ідеться в "документі", який набуває чинності з 1 січня 2024 року.

"Це менше, ніж мало, - коментує джерело "ОстроВа", житель тієї частини області, яка окупована з 2014 року. - Щоб приблизно зрозуміти, скільки це в гривні, суму треба поділити приблизно на 4. Тобто, це менше 4 тисяч гривень".

Для порівняння наводить приклад: зарплата лікаря в регіоні перевищує 60 тисяч рублів, і це небагато за цін, що діють у "ЛНР". Однак таку зарплату в окупації отримують одиниці.

Уточнюється, що на зазначену суму в "ЛНР" прожити неможливо не те що місяць, а навіть два тижні, оскільки основні продукти харчування тут у середньому вдвічі дорожчі, ніж на вільній території України.

При цьому окупанти штучно знецінюють гривню, дозволяючи її міняти за курсом "один до одного".

За словами джерела, в окупованій частині області залишаються люди, які отримують свій дохід на картку в гривні - крім українських пенсіонерів, це ще й ті, хто дистанційно продовжує працювати на українських підприємствах і в українських установах.

Раніше повідомлялося, що Старобільськ став містом "банківського паломництва" для жителів інших окупованих регіонів Луганщини.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті