Хотів "служити ДНР" та "виганяти нацистів": СБУ затримала у Слов'янську агента РФ, який збирав розвіддані для ворога

СБУ затримала у Слов’янську агента РФ, який збирав розвіддані для ворога та прагнув вступити до лав окупаційних військ. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 14 лютого.

"Зловмисником виявився мешканець Слов’янська, який восени минулого року почав добровільно працювати на спецслужбу країни-агресора, – сказано в повідомленні. – Він пішов на співпрацю з ворогом із ідеологічних мотивів. Більше того, проявивши свою "користь" для рашистів, він планував вступити до лав терористичної організації "ДНР". Саме тому чоловік активно допомагав агресору розвідувати місця розташування та маршрути переміщення українських Сил оборони".

Уточнюється, що також агент передавав ворогу локації цивільної та критичної інфраструктури поблизу лінії фронту. Цю інформацію окупанти використовували для нанесення масованих ракетно-артилерійських ударів і підготовки диверсій.

Для збору розвідданих чоловік здійснював приховане візуальне спостереження за об’єктами з використанням засобів фото- і відеофіксації. Зібрані відомості надсилав представникам спецслужб рф через заздалегідь відпрацьовані електронні канали зв’язку.

"Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили мобільний телефон, що містить докази листування із ворогом, а також чернетку заяви, в якій фігурант просив прийняти його до лав окупантів", – йдеться в повідомленні.

Наразі чоловікові повідомлено про підозру. Фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що СБУ викрила шахраїв, які вкрали майже 100 млн грн з рахунків маріупольців і намагались передати кошти росії.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті