Фільм про евакуацію дітей-сиріт з України отримав перемогу на кінофестивалі Lulea International Film Festival у Швеції

Документальний фільм про евакуацію дітей-сиріт з України «Save Generation UА» отримав перемогу на престижному міжнародному кінофестивалі Lulea International Film Festival у Швеції. Про це Укрінформу повідомили в Благодійному фонді Руслана Шостака, який займався евакуацією та опікується евакуйованими дітьми та особами, що їх супроводжують під час їхнього перебування в Туреччині.

«Save Generation UA» – це не лише фільм, а віддзеркалення найтепліших людських почуттів, це історія про найбільшу евакуацію українських дітей-сиріт під час війни. Документальні фільми про дітей-сиріт в Україні не лише розкривають їхні історії, а й стають могутнім мегафоном, який привертає увагу міжнародного співтовариства до невідкладної потреби у захисті та підтримці таких дітей», – відзначила директорка Благодійного фонду Руслана Шостака Наталя Масло.

Фільм «Save Generation UА», створений Благодійним фондом Руслана Шостака, здобув перше місце в номінації «Найкращий короткометражний документальний фільм» (Best Short Documentary).

Lulea International Film Festival – це щомісячна та щорічна престижна кіноподія, яка проходить у Швеції шостий рік поспіль в місті Лулео та збирає найкращі творіння кінематографії з усього світу. Мета кіноподії – популяризувати короткометражні, повнометражні та документальні фільми з усього світу та заохочувати до їхнього створення.

Як повідомлялося, раніше український документальний фільм «Save Generation Ua» здобув перемогу на престижному міжнародному кінофестивалі у Стамбулі Іstanbul International Spring Film Festival.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті