"Для України це - боротьба за виживання". Головком США розповів про війну та ймовірний результат

Для України війна з росією - це боротьба за виживання, і для перемоги знадобиться "істотний рівень зусиль". Про це заявив вищий воєначальник США, голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі в інтерв'ю газеті Washington Post, - повідомляє Бі-бі-сі.

"Росіяни - у досить поганому стані. Вони зазнали величезних втрат. Бойовий дух у них не на висоті. Якість командирів сумнівна і неоднорідна - залежить від типу підрозділу. На стратегічному рівні командування явно є багато непорозумінь. Логістика - не в найкращому вигляді. Росіяни, однак, в обороні. А Україна веде двобій. Кілька місяців тому я сказав, що цей наступ буде довгим, буде кривавим, і він буде повільним. І саме так і є: довга, кривава, повільна і дуже, дуже складний двобій", - сказав генерал Міллі.

На запитання, чи зможе Україна перемогти, він відповів: "Усе залежить від того, що ви розумієте під словом "перемогти". Для України це - екзистенційний двобій. Це боротьба за виживання. А для решти Європи і насправді для решти світу, і для Сполучених Штатів, головне - це правила. Забезпечити збереження правил. Путін пішов у лобову атаку на правила міжнародного порядку, які існували вісім десятиліть, з кінця Другої світової війни. Якщо кінцева мета - Україна як вільна, незалежна, суверенна країна, територія якої залишається недоторканною, то для досягнення цієї мети знадобиться істотний рівень зусиль. Ця війна, що зараз триває - це довга, дуже складна війна з великою кількістю жертв. Цих цілей можна досягти військовим шляхом. На це знадобиться багато-багато часу. Але можна, напевно, досягти їх і якимись дипломатичними методами".

Відповідаючи на запитання, чи розпочалися вже якісь закулісні переговори між росією та Україною, генерал Міллі зазначив, що не коментуватиме "якихось речей, які можуть бути в майбутньому, чи переговори, які тривають, чи що-небудь ще в цьому роді".

"Я просто скажу, що є різні способи досягти цих цілей. І я сказав би, що зараз, напевно, ще рано говорити про це. Контрнаступ ще не завершено. Тож треба подивитися, чим ця справа закінчиться, і вже тоді рухатися далі", - констатував вищий воєначальник США.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті