За кілька тижнів Естонія заборонить в'їзд до країни для більшості росіян

Голова Міністерства закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу повідомив, що естонці вже за декілька тижнів заборонять в’їзд на свою територію для більшості росіян. Про це він заявив Reuters.

"Це потребує деякого часу, але я думаю, що час також має вирішальне значення, зважаючи на таку величезну кількість російських громадян, які в’їжджають", — зазначив естонський міністр.

За його словами, Естонія має на меті забороняти в’їзд з міркувань безпеки, незалежно від того, видані росіянами шенгенські візи Естонією чи будь-якою іншою країною із Шенгенської зони.

Рейнсалу сказав, що за останні шість місяців 300 000 росіян в'їхали в його країну з населенням 1,3 мільйона осіб, тому він прагне скоротити цю кількість "найзначніше". Однак, зазначив міністр, будуть винятки.

Він додав, що якби ув'язнений російський політик Олексій Навальний був звільнений, то в Естонії були б раді прийняти самого Навального, його сім'ю та "всіх хоробрих учасників громадянського опору".

За словами міністра, росіян також пустять в Естонію з гуманітарних, сімейних чи медичних причин або якщо вони приїжджають як дипломати.

Нагадаємо, Польща, Литва, Латвія, Естонія та Фінляндія попередили Єврокомісію, що запровадять візові обмеження для росіян, незалежно від спільного рішення ЄС.

Як повідомлялось раніше, у Фінляндії митники конфісковують євро у росіян, які повертаються у РФ.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті