ЗСУ стримують наступ росіян біля Авдіївки та Лимана і відбили всі атаки в районі Мар'їнки

Сили оборони України протягом доби відбили всі атаки російських окупантів на чотирьох ділянках фронту на Донбасі та продовжують наступ на Мелітопольському і Бердянському напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у зведенні вранці 11 липня.

Зокрема, на сході ворог і надалі зосереджує основні зусилля на, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 29 бойових зіткнень.

Так, на Лиманському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Веселого Донецької області. На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії наші захисники успішно відбили атаки противника в районі населеного пункту Григорівка та східніше Оріхово-Василівки. 

Сили оборони на Авдіївському напрямку продовжували стримувати наступ російських військ в районах Авдіївки, Первомайського та Невельського, а на Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки в районах населених пунктів Побєда, Новомихайлівка та Мар’їнка. 

Водночас ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті