ЗСУ стримують наступ окупантів під Мар'їнкою і дають відсіч ще на чотирьох напрямках на Донбасі

Сили оборони України протягом доби взяли участь у 20 бойових зіткненнях на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де російські загарбники зосереджують основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у зведені вранці 19 липня.

Так, на Куп'янському та Лиманському напрямках українські воїни продовжували стійко тримати оборону.

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили атаки противника в районі Богданівки.

Крім того, Сили оборони стримували наступ російських військ в районах Мар’їнки та Красногорівки, а на Шахтарському напрямку, в районах Рівнополя на Донеччині та Новодарівки Запорізької області, противник здійснив невдалі спроби відновлення втраченого положення.

Авіація ЗСУ за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три – по зенітно-ракетних комплексах противника. 

Підрозділи ракетних військ і артилерії в свою чергу уразили пункт управління противника, зенітно-ракетний комплекс, 16 артилерійських засобів на вогневих позиціях, три склади боєприпасів та три станції РЕБ ворога.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті