Зеленський заявив, що жертвами окупантів у Маріуполі можуть бути десятки тисяч людей

Жертвами російської агресії у Маріуполі могли стати десятки тисяч людей, проте їх точну кількість можна буде встановити лише після деокупації міста. Про це 3 листопада 

" target="_blank" >на брифінгу з президенткою Греції заявив Володимир Зеленський.

"На жаль, смерть не обирає, хто з якої діаспори. Я думаю, там велика кількість людей загинула. Ми зрозуміємо, яка кількість, і це не обчислюється одиницями, на жаль, не десятками і не сотнями. На жаль, йдеться про тисячі. та десятки тисяч людей", - заявив глава держави.

Президент додав, що Маріуполь зараз зруйновано приблизно на 70%. При цьому він не має інформації про стан частково зруйнованих будівель.

"На прикладі деокупованих містечок, маленьких сіл, де проживали від кількох сотень людей до тисяч, але не такі великі міста, як Маріуполь, то коли ми знаходимо поховання 500 осіб, 600 осіб там, де мешкало кілька тисяч людей, можемо уявити, яке число може бути у півмільйонному місті", - додав Зеленський.

Глава держави додав, що у Маріуполі залишалися представники грецької діаспори. Однак наша влада не має даних про те, чи живі вони зараз.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Маріуполі російські окупанти хочуть мобілізувати 10 тисяч чоловіків.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті