Зеленський затвердив санкції проти 200 фізосіб, пов'язаних з РФ: там один українець-колаборант

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування персональних санкцій проти двох сотень осіб, пов'язаних з РФ. Про це повідомляє пресслужба голови держави.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 лютого 2023 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться в Указі Зеленського.

Контроль за виконанням цього рішення покладається на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

Зазначається, що санкції вводяться терміном на 50 років.

У списку значиться 199 громадян РФ та один громадян України. Зокрема, мова йде про колаборанта Юрія Чернічука, якого окупанти "призначили" новим "директором" Запорізької АЕС.

Зеленський також доручив Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи ЕС, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Як повідомлялося раніше, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та президент Європейської Ради Шарль Мішель під час зустрічі із Володимиром Зеленським анонсували початок дії десятого пакету антиросійських санкцій.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті