Головний держбанк Дубая закрив російський підрозділ і багато рахунків російських олігархів і торговців нафтою з РФ

Через санкційний тиск зі сторони США головний державний банк Дубая Emirates NBD закрив російський підрозділ і багато рахунків російських олігархів і торговців російською нафтою. Про це  повідомляє The Wall Street Journal 19 березня.

"Коли США і Європа намагалися відірвати Росію від західної фінансової системи, Москва знайшла обхідні шляхи. Ключовий з них: банки в Перській затоці та Європі, які підтримували зв'язки з Росією. Зараз зусилля Вашингтона, спрямовані на закриття цих лазівок, схоже, приносять свої плоди. Головний державний банк Дубая закрив деякі рахунки російських олігархів і трейдерів російської нафти. Турецькі кредитори дедалі обережніше ставляться до роботи з бізнесом, пов'язаним з Росією. США також попередили банкірів у Відні, іншому важливому фінансовому центрі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що NBD Emirates наказав закрити рахунки Coral, Voliton, Bellatrix та ще однієї пов’язаної з Ейюбом компанії Pontus Trading. Саме на ці компанії були зареєстровані старі танкери, які перевозять великі обсяги російської нафти. 

Під удар також потрапили компанії азербайджанського бізнесмена Етібара Джамаледдіна огли Еййуба, які займаються торгівлею російською нафтою.

Крім того, Emirates NBD закрив рахунки російського гіганта з виробництва добрив "Уралкалію" та російського бізнесмена Івана Тавріна. У грудні США наклали санкції на Тавріна, який після початку великої він скуповував зарубіжні технологічні компанії.

Зазначається, що, окрім Emirates NBD, роботу з росіянами почало згортати дубайське відділення єгипетського держбанку Banque Misr.

Раніше повідомлялось, що у Єврокомісії вважають, що санкції проти російського зерна зашкодять ЄС.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті