Урсула фон дер Ляєн та Шарль Мішель анонсували десятий пакет антиросійських санкцій

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та президент Європейської Ради Шарль Мішель під час зустрічі із Володимиром Зеленським анонсували початок дії десятого пакету антиросійських санкцій. Про це інформує Euneighbourseast.eu.

Фон дер Ляєн заявила, що ЄС накладе санкції на низку політичних і військових лідерів і десятий пакет буде спрямований на пропагандистів путіна, «оскільки їхня брехня отруює публічний простір у росії та за кордоном». Вона додала, що на цьому Зеленський наполягав під час нещодавнього саміту Україна-ЄС у Києві.

По-друге, пакет включатиме додаткову заборону на експорт на суму понад 10 мільярдів євро. Це ще більше обмежить військову машину росії та продовжить підривати основи її економіки.

Фон дер Ляєн також запевнила Зеленського, що ЄС обговорює точну структуру майбутнього трибуналу для росії.

"У нас є політична воля притягнути винних до відповідальності, у тому числі за злочин агресії… Тому ми повинні знайти спосіб це зробити", - заявила голова Єврокомісії. 

Президент Європейської ради Шарль Мішель додав, що ЄС вживе відповідних заходів для використання заморожених російських активів для відновлення України. Зі свого боку ЄС виділив 67 мільярдів євро на підтримку України та українців за останній рік і має намір посилити військову підтримку.

Коментуючи вступ України до ЄС, фон дер Ляєн і Мішель високо оцінили зусилля України, зазначивши, що країна швидко просувається в семи сферах, визначених Європейською комісією. Стосовно графіку фон дер Ляєн пояснила, що цієї весни буде усний звіт, але «велика мета полягає в тому, щоб продемонструвати прогрес і показати результати прогресу та реформ у письмовому звіті про розширення восени». Вона додала, що Комісія підтримуватиме Україну «наскільки це буде можливо і консультуватиме якомога більше з цих питань».

Як повідомлялося раніше, ЄС затвердив стелю цін на нафтопродукти з росії

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті