Залужний у 2022 році пропонував контрнаступ, який мав ізолювати окупаційні війська у Криму - журналіст The Wall Street

Головком ЗСУ Залужний у 2022 році пропонував контрнаступ, який мав ізолювати окупаційні війська у Криму, але США вважали пропозицію занадто ризикованою. Про це йдеться у книзі кореспондента видання The Wall Street Journal Ярослава Трофімова "Наші вороги зникнуть: російське вторгнення та війна за незалежність України", презентація якої відбудеться у Вашингтоні 11 січня. 

"Україна пропонувала зухвалий наступ, із проривом на запорізькому напрямку, щоб перерізати сухопутний коридор до Криму. Провал був можливий, а його наслідки потенційно могли бути катастрофічними. Однак якби Україна вдарила на запорізькому напрямку, війна зараз мала б зовсім інший вигляд", - йдеться у книзі Трофімова, за інформацією "Дзеркала тижня".

Натомість, як пише видання, Сполучені Штати запропонували зосередитися на деокупації Херсона, вважаючи, що ЗСУ бракує "навченого особового складу та озброєння щоб просуватися на південь".

Світовий конгрес українців на своєму сайті також повідомляє про презентацію книги.

"У Вашингтоні відбудеться презентація книги "Наші вороги зникнуть: російське вторгнення та війна за незалежність України" головного кореспондента із питань зовнішньої політики в The Wall Street Journal Ярослава Трофімова. Подію також транслюватимуть онлайн за посиланням. Захід запланований на 11 січня у Фонді Карнеґі за міжнародний мир. Час презентації - з 17:00 по 19:00 за місцевим часом", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що Ярослав Трофімов народився й ріс у Києві. Нині він працює головним кореспондентом із питань зовнішньої політики в The Wall Street Journal. У 2022 та 2023 роках автор був номінований на Пулітцерівську премію у категорії міжнародного репортажу. 

"Усі, хто прагнуть зрозуміти цю визначальну подію сучасності, прочитають цю по-людськи написану, фактажну й достовірну роботу про перший рік війни Росії проти України", - написав про нову книгу Трофімова американський історик Тімоті Снайдер.

Крім того, презентація книги відбудеться також у Хʼюстоні (штат Техас) 18 січня, Лос-Анджелесі (Каліфорнія) 22 січня, Нью-Йорку 24 січня, а також у Лондоні, Великій Британії, 31 січня. Деталі - за посиланням

Раніше повідомлялось, що Залужний був вимушений відреагувати на слова своїх "позаштатних помічників".

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті