Іран ввів санкції проти 61 американця

Іран ввів санкції проти 61 американця через те, що ядерні переговори між країнами залишаються у глухому куті. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що міністерство закордонних справ Ірану включило до "чорного списку" осіб, які висловлювали підтримку дисидентській групі Mujahideen-e-Khalq (MEK). Серед них є адвокат колишнього президента Дональда Трампа Руді Джуліані та колишній радник Білого дому з національної безпеки Джон Болтон.

Також під санкції потрапив і колишній державний секретар США Майк Помпео. Такі санкції дозволяють іранській владі конфіскувати будь-які активи, що знаходяться в Ірані.

"Ці кроки, оголошені після того, як президент США Джо Байден завершив свою поїздку на Близький Схід, значною мірою виглядають символічними, враховуючи ймовірну відсутність таких активів", – повідомляють журналісти.

Зазначимо, що раніше цього року Іран уже вніс до чорного списку 75 американців. Це пов'язано з тим, що непрямі переговори Ірану зі Сполученими Штатами щодо відновлення ядерної угоди 2015 року розпочалися у листопаді у Відні та продовжились у Катарі у червні, але зайшли у глухий кут.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ірані спростували чутки про передачу безпілотників росії.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті