Яхту Медведчука продадуть з аукціона і передадуть гроші Україні

Яхту Віктора Медведчука, яку на початку року заарештували у Хорватії, продадуть із аукціону. Про це 2 грудня повідомляє The Guardian.

"Хорватський суд ухвалив, що 92,5-метрову яхту Медведчука Royal Romance слід передати Українському агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА)", - повідомляють журналісти.

Агенти агентства прилетіли до Хорватії та оглянули заарештовану яхту. Зазначається, що кошти, які будуть отримані за продаж активу одного з лідерів забороненої в Україні політичної сили ОПЗЖ, отримає наша держава. Орієнтовна вартість яхти складає 200 мільйонів доларів.

"АРМА розшукувала вказаний актив у рамках кримінального провадження, а потім після накладення арешту отримала елітне майно для збереження економічної цінності шляхом продажу його на аукціонах", - пояснили в агентстві.

Це буде перший подібний продаж від імені народу України після того, як західні уряди запровадили обмеження на активи сотень олігархів після вторгнення росії до України у лютому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вперше з молотка продадуть суперяхту російського олігарха під санкціями.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті