У росії підтвердили підпал вертольота Ка-32 вартістю до 15 мільйонів доларів на аеродромі Москви

Підпал вертольота Ка-32 вартістю до 15 мільйонів доларів у ніч на 26 квітня підтвердили російські ЗМІ. Про це пише "ASTRA" 27 квітня.

"Про те, що на аеродромі Оставьево на південному заході Москви підпалили транспортний вертоліт Ка-32, першими з російських ЗМІ повідомили РБК і Baza з посиланням на джерела. Пожежа сталася в ніч на 26 квітня, її загасили. Дві машини рятувальників прибули на місце пожежі в ніч на 26 квітня, близько 3 години ночі. Площа загоряння становила близько 30 квадратних метрів. Наскільки сильних пошкоджень зазнав вертоліт, ЗМІ не уточнюють", - ідеться в повідомленні.

За інформацією російських ЗМІ, вертоліт належить ДКУ "Московський авіаційний центр", його використовують для гасіння пожеж.

ГУР при цьому стверджує, що вертоліт використовували "Газпромавіа" і міноборони РФ "для підтримки операцій російської окупаційної армії".

Зазначається, що на місці підпалу силовики виявили "п'ять скляних і одну пластикову пляшки, від яких відчувався запах горючої рідини, монтування, сумку для змінного взуття, пару рукавичок і обривки колючого дроту". 

Порушено кримінальну справу за статтею 205 КК РФ (теракт). 

Вертоліт Ка-32, аналогічний пошкодженому під час підпалу

Раніше було опубліковано відео палаючого Ка-32.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті