Медведчук після обміну купив яхту-"винищувач" за 900 мільйонів рублів - ЗМІ

Сім'я колишнього українського депутата Віктора Медведчука після його обміну на військових ЗСУ отримала в експлуатацію нову яхту вартістю 886 млн рублів (9 млн 627 тисяч доларів). Про це повідомляє ТК "Верстка".

"Йдеться про швидкісну яхту Pershing 9X, яку виробник - італійська Ferretti Group - називає "винищувачем". На борту 28-метрового судна є чотири каюти з 8 спальними місцями. Загалом яхта може вмістити до 20 гостей", - йдеться в повідомленні.

Як випливає з митних даних в РФ, які є в розпорядженні редакції "Вєрстки", судно під назвою Amore Mio зовсім нове - його спустили на воду 2023 року. Російську митницю воно пройшло 26 липня. Яхта підійшла до російських вод під прапором Палау, при цьому її відправником значиться компанія Lavel Fzco з ОАЕ.

"Одержувачем яхти в Росії вказано АТ "Ренесанс". Згідно з аудиторським висновком від 24 лютого 2021 року, бенефіціарним власником компанії була громадянка України Оксана Марченко - дружина Медведчука. Фірма оформила "тимчасове ввезення" яхти. Цю процедуру використовують, коли перебування товару на митній території недоцільне на постійній основі. До того ж вона частково звільняє декларанта від сплати митних платежів", - пояснили журналісти.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті