Видавав себе за співробітника СБУ і пропонував за гроші "відмазувати" чоловіків від призову: затримано шахрая, попереду до 8 років тюрми

СБУ затримала шахрая, який видавав себе за співробітника Служби безпеки і пропонував за гроші "відмазувати" чоловіків від призову. Про це повідомив Телеграм-канал відомства 5 липня.

"Головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з Національною поліцією запобігло створенню ще однієї "схеми для ухилянтів". – сказано в повідомленні. – За результатами оперативних заходів у Вінниці затримано шахрая, що видавав себе за співробітника Служби безпеки України і за гроші пропонував молодикам свою "допомогу" в ухиленні від призову".

Зазначається, що такі "послуги" чоловік оцінював у 3 тисячі доларів з одного клієнта. За цю суму зловмисник, представляючись співробітником спецслужби, вимагав від посадовця військово-медичного центру перевести одного із мобілізованих на стаціонарне лікування. Там ухилянта мали визнати обмежено придатним до військової служби. Таким чином він хотів уникнути участі у бойових діях ЗСУ.

Уточнюється, що співробітники СБУ затримали шахрая «на гарячому» під час отримання ним другої частини грошей за "вирішення питання" з госпіталізацією клієнта. Шахраєм виявився місцевий житель, який раніше неодноразово притягувався до відповідальності.

Також під час обшуків за адресою його проживання виявлено 60 набоїв до автомата Калашникова.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що ліквідовано схеми втечі ухилянтів за кордон у трьох областях України.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті