Ворог завдав 10 ракетних та 57 авіаційних ударів за добу – Генштаб

Ворог завдав 10 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 70 обстріли з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах минулої доби. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 24 серпня. 

Як повідомляється, окупанти вчергове атакували територію України, застосувавши БпЛА "Shahed-136/131". Силами ППО було знищено 12 ударних дронів противника. 

 "Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки, портова інфраструктура, школи та інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомлені.

Авіаційних та артилерійских ударів зазнав Сіверський, Слобожанський, Куп’янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський, Мар’їнський, Шахтарський, Запорізький та Херсонський напрямки.

За інформацією Генштабу, російські загарбники продовжують використання цивільної інфраструктури тимчасово окупованих населених пунктів для надання медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям.

"В населеному пункті Мелітополь Запорізької області російські військовослужбовці облаштували територію санаторію під польовий шпиталь, де на лікуванні перебувають близько 100 поранених окупантів", - зазначають у Генштабі.

Нагадаємо, вночі армія РФ завдала ракетного удару по Дніпру.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті