Влада Ірану пригрозила жінкам нещадним переслідуванням за появу на публіці без хіджабу

Влада Ірану, незважаючи на багатомісячні протести, переслідуватиме жінок за появу на публіці без хіджабу. Про це заявив глава судової системи Ірану Голамхоссейн Мохсені Еджеї 1 квітня, пише "Deutsche Welle".

"Зняття чадри рівносильно ворожості щодо наших цінностей", – заявив Еджеї.

Він підкреслив, що тих, хто "здійснює такі ненормальні дії", каратимуть і "переслідуватимуть без пощади". При цьому глава судової системи не уточнив, яке саме покарання буде передбачено для жінок.

Уточнюється, що минулого тижня міністерство внутрішніх справ Ірану назвало хіджаб "однією з цивілізаційних основ іранської нації" і закликало громадян "протистояти жінкам" з непокритою головою.

"Боротьба за права жінок в Ірані стала однією з причин багатомісячних масових протестів у країні, що розпочалися у вересні минулого року, – йдеться в повідомленні. – Люди почали виступати проти чинного режиму після вбивства 22-річної Махси Аміні, яку поліція моралі затримала за те, що вона нібито носила хіджаб "неправильно".

Підкреслюється, що масові демонстрації торкнулися 160 міст у всіх провінціях країни. Правозахисники вважають, що загалом щонайменше 470 демонстрантів в Ірані було вбито і понад 18 тисяч затримано. Крім того, судові органи Ірану засудили до смертної кари у зв'язку з протестами щонайменше 25 осіб. Кілька смертних вироків уже виконано.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз відреагував на протести в Ірані – застосування сили проти протестувальників неприйнятне.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті