Верховна Рада підтримала держбюджет-2023 у першому читанні

Верховна Рада у першому читанні затвердила проєкт державного бюджету України на 2023 рік. Про це 7 жовтня повідомляє офіційний сайт парламенту.

Проєкт бюджету підтримав 251 нардеп. Причому нардеп Ярослав Железняк заявив, що майже три години тривало обговорення 1270 правок до проєкту.

Також, за словами Железняка, залишилося лише дві "балансові правки", прямо прописані в висновку Комітету. Йдеться про виділення двох мільярдів гривень на Державний фонд регіонального розвитку та 446 мільйонів гривень на соцзахист.

А також про виділення 1,3 мільярда гривень на заходи у сфері захисту інформаційного простору та 100 мільйонів гривень – на виробництво телепрограм.

Розгляд проєкту держбюджету у другому читанні планується вже у жовтні.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді заявили, що хочуть якнайшвидше розглянути держбюджет-2023.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті