В Україні потенційно заміновано 156 тис. км² території - ДСНС

Серед факторів, які гальмують розмінування територій - бойові дії, щільність і складність забруднення деокупованих територій вибухонебезпечними предметами. Про це Укрінформу повідомив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Рева.

"Завдяки спільним зусиллям Сил оборони та операторів протимінної діяльності, за інформацією Національного органу з протимінної діяльності, минулого року вдалося скоротити зі 174 тис. км² до 156 тис., які на цей час оцінюються як потенційно небезпечні та потребують обстеження і розмінування", - сказав він.

У ДСНС також зазначили, що для прискорення розмінування ключовими є:

  • створення ефективної системи заходів для запобігання загибелі людей від вибухонебезпечних предметів (ВНП);
  • збільшення чисельності піротехнічних підрозділів, утворення регіональних операторів протимінної діяльності в кожній області;
  • впровадження передових технологій розмінування.

Також Рева вважає важливим інформувати населення про мінну небезпеку та правила поводження з ВНП.

"Для охоплення більшої кількості населення, особливо того, яке проживає на територіях важкодоступних деокупованих населених пунктів, ми створили 13 мобільних класів мінної безпеки", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Україна отримала від ЄС систему для розмінування. 

Як повідомлялося, у Харкові хаб Нижньодуванської громади Луганщини запрошує бежаючих стати демінерами (адреса, контакт). 

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті