В районі Зміїного Сили оборони збили російський дрон вартістю близько 6 млн доларів

Воїни Сил протиповітряної оборони в районі Зміїного  відмінусований ворожий дрон «Форпост». Про це повідомили Сили оборони Півдня 11 вересня.

Українські захисники зазначили, що  це досить цікавий і небезпечний екземпляр.

"Він здатний не тільки вести розвідку, але й підсвітлювати лазером цілі для високоточних боєприпасів.В якості засобів стеження та спостереження на дроні використовується одна електрооптична і одна інфрачервона камери, що надає можливість його цілодобового використання. «Форпост» може перебувати в польоті близько 18 годин та долати до 250 км, а в оновленій версії і до 350 км. Після модернізації на БпЛА цього типу з’явився й оновлений канал зв’язку, також заявлено про розробку підвісних контейнерів з додатковими системами, зокрема, радара для виявлення цілей на суходолі, комплексу радіотехнічної розвідки, а також ретрансляції сигналу", - йдеться у повідомленні.

"Отже, «Форпост» – багатофункціональний дрон, вартість якого близько 6 млн доларів", - додавли захисники.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті