У "ЛНР" переконують чоловіків, що ховаються від патрулів, що примусової мобілізації немає

У "ЛНР" переконують чоловіків, що ховаються від комендантських патрулів, що примусової мобілізації в "республіці" немає. Про це заявив Олексій Курченко, який називає себе заступником "військового комісара", в коментарі одному з сепаратистських ЗМІ.

За його словами, численні відео, на яких видно, що комендантські патрулі проводять облави на чоловіків та після перевірки документів відправляють їх до "мобілізаційних" автобусів, є постановочними сюжетами українських спецслужб.

"Українські спецслужби умисно розповсюджувати фейки про примусову мобілізацію в ЛНР... Наразі мобілізація чоловіків призовного віку в ЛНР не проводиться. Ці повідомлення - постановка та фальсифікація", - заявив Кучеренко.

Яким чином у людних місцях окупованих міст Луганської області можуть безперешкодно діяти озброєні українськи спецназівці у формі бойовиків ЛНР України він не уточнив.

"Заступник військкома" лицемірно стверджує, що до так званої "народної міліції" набирають лише добровольців і виплачують їм грошове забезпечення від 176 тисяч рублів.

Як повідомлялося раніше, у лютому 2022 року на окупованих територіях Донбасу було оголошено так звану мобілізацію для участі у війні проти України всього чоловічого населення. Через великі втрати серед непідготовлених до військової справи "резервістів" прозвали "могілізацією".

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті