У Москві випускникам авіаінституту не видають дипломів, поки не підпишуть повістку до військкомату

Від випускників Московського авіаційного інституту (МАІ) вимагають підписати повістку до військкомату для отримання диплому. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на видання "Верстка".

За словами випускників МАІ, які закінчили спеціалітет, дипломи вручають у присутності військкома і без повістки їх видавати відмовляються. У військкомат необхідно з'явитися "для уточнення документів військового обліку", йдеться у порядку денному. Випускник, який відвідав військкомат за повісткою до диплома, розповів, що там його намагалися завербувати на контрактну службу. Він відмовився.

Повідомляється також, що минулого тижня військком Пензенської області заявив, що студенти ПДУ отримуватимуть повістки одночасно з дипломами про закінчення вишу. Того ж дня ректор вишу це спростував, сказавши, що "подібні повідомлення призначені дестабілізувати наших студентів".

Відомо, що зараз мешканці щонайменше 43 російських регіонів отримують повістки, у тому числі на військові збори. Збори можуть проводитись лише за указом президента, зазначає адвокат Павло Чіков. Однак, на даний момент такий указ не опубліковано.

У повідомленні нагадується, що з 1 квітня в росії розпочнеться новий набір контрактників до армії, у регіони вже спущені відповідні рознарядки. Одразу кілька регіональних ЗМІ публікують загальну цифру контрактників, якими за планами міноборони необхідно поповнити війська – 400 тисяч.

Як повідомлялося, ЗСУ ліквідували 700 рашистів за останню добу.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті