У ПВК "Вагнер" сталося вже 40 "позасудових страт" - російська правозахисниця

Російська правозахисниця, засновниця «Русі, яка сидить» Ольга Романова заявила, що ПВК "Вагнер" стратили щонайменше 40 "мобілізованих" зеків. Про це вона розповіла в інтерв'ю Телеграм-каналу "Можемо пояснити" (МО).

За її словами, голова ПВК Євген Пригожин обіцяв позасудові страти з червня, «він цим займається, і ось уже викладено і відео страти» Євгена Нужина. Мовою вагнерівців це називається «обнулити людину».

За даними Романової, пригожинці страчують за такі «провини» на фронті:


- За дезертирство;

- За спробу здачі в полон;

- За мародерство;

- за зловживання алкоголем чи наркотиками;

- За «статеві зв'язки».

"Тільки підтверджених випадків військового самосуду вже близько 40, каже співрозмовниця "МО". "І нічого їм за це не буде, - впевнена Романова, - будь-який ФСВП на будь-які запити [про долю зека] відповідає, що це державна таємниця".

За словами Романової, зараз ЧВК вербує зеків уже в Сибіру, ​​причому багатьох на фронт відправляють примусово. Хоча іноді родичі перешкоджають цьому. Романова зачитала листа матері засудженого: «Він був раніше в іншому бараку, а в цей його перевели після того, як я не дала згоди на вербування. Зателефонувала заступник начальника [колонії] і пригрозила, що до суду подам. Мене [вагнерівці] два дні тероризували дзвінками». Жінці погрожували, що син у будь-якому разі опиниться на фронті, але на найгірших умовах.

Вже завербували 30-35 тисяч ув'язнених, констатує правозахисниця.

Як повідомлялося, власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин звернувся до Генеральної прокуратури РФ з відвертою глумливою заявою, звинувативши у вбивстві кувалдою ув'язненого Євгена Нужина... ЦРУ.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті