Україна запустила кампанію #UnRussiaUN, в якій закликає світ виключити росію з ООН

Українці запустили міжнародну кампанію #UnRussiaUN, щоб закликати світових лідерів виключити росію як державу-агресора з Організації Об'єднаних Націй. Про це повідомляється на офіційній сторінці громадської кампанії.

Її розпочали напередодні засідання Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, яке відбудеться 19-26 вересня.

"Присутність росії в ООН абсолютно нелогічна і незаконна. Якщо ви згодні з тим, що терористичній державі нічого робити в головній миротворчій організації, то підпишіть петицію і поділіться хештегом #UnRussiaUN. Разом ми викинемо росію з ООН", - йдеться на сайті кампанії.

Щоб приєднатися до флешмобу, потрібно зробити Stories в Instagram із маскою #UnRussiaUN, додати до поста такий самий хештег і посилання на сайт unrussiaun.com. Після цього необхідно підписати петицію, метою якої є збір 500 тисячів голосів, щоб надіслати їх генсеку ООН Антоніу Гутеррішу.

В петиції зазначається, що двері ООН для РФ мають бути зачинені, "тому що для вступу в ООН Російська Федерація, відповідно до ст. 4 Статуту ООН, повинна зупинити агресивну війну в Україні та повернутися до міжнародно визнаних кордонів".

"Тільки миролюбиві держави можуть стати членами ООН. Такий курс дій позбавить росію права вето в ООН, яке блокує багато мирних рішень, і відновить мир і порядок у міжнародному співтоваристві", - сказано в тексті.

Як повідомлялося, в ООН назвали катування українських полонених російськими військовими частиною державної політики РФ.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті