РосЗМІ повідомляють про заяви Китаю щодо готовності надати РФ і Україні необхідні умови для переговорів

Китай готовий надати РФ і Україні необхідні умови для проведення переговорів. Про це заявив на засіданні Ради Безпеки ООН заступник постійного представника КНР при всесвітній організації Ген Шуан, - повідомляє ТАСС.

"Китай виступає за своєчасне скликання міжнародної конференції, визнаної як Росією, так і Україною, з рівною участю всіх сторін для обговорення всіх варіантів миру на справедливій основі <...>. Ми готові надати Росії та Україні необхідні умови для проведення переговорів і докладатимемо невтомних зусиль для якнайшвидшого політичного врегулювання кризи", - сказав він.

За словами Ген Шуана, "продовження поставок зброї на поле бою тільки підвищує ризик погіршення кризи і не сприяє деескалації".

"Краще закінчити війну шляхом переговорів, а не шляхом конфліктності. Китай знову закликає всі зацікавлені сторони відповідальним чином активізувати дипломатичні зусилля щодо припинення вогню і покласти край бойовим діям, щоб сприяти якнайшвидшому політичному врегулюванню кризи і настанню миру", - додав дипломат.

Представник КНР при ООН зазначив, що "криза в Україні має складні історичні та практичні причини". "По суті, вона перебуває на стадії великого спалаху конфліктів безпеки в Європі. <...> Ми не постачали смертоносну зброю або обладнання жодній зі сторін конфлікту.  <...> Ми також не робили і не будемо робити нічого, щоб отримати вигоду з кризи. Позиція Китаю щодо українського питання завжди була послідовною і чіткою. Китай завжди наполягав на тому, щоб бути прихильником миру і сприяти мирним переговорам", - пояснив він.

Як повідомлялося, білоруський диктатор Лукашенко заявив, що настав час для мирних переговорів між Росією та Україною на основі Стамбульських домовленостей 2022 року.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті