У ЄС назвали кроки, які Україні необхідно здійснити задля вступу до Європейського Союзу

Матті Маасікас, голова Представництва ЄС в Україні, виокремив кроки, які Україні необхідно здійснити задля вступу до ЄС. Про це повідомляє Еспресо.

"Виконання української "домашньої роботи" (прим. - рекомендація Єврокомісії) в частині європейської інтеграції - це одне із чудес у цій війні. Адміністрування, політичний клас працює. Парламент проводить засідання й ухвалює закони та має досить хороший прогрес у виконанні 7 рекомендацій, які висунув ЄС після надання Україні статусу кандидата на вступ. Наприкінці червня Комісія надала оцінку їх виконанню, де відзначила прогрес за всіма пунктами", - заявив Матті Маасікас на мистецькому пленері "Культурна мозаїка".

Голова Представництва ЄС в Україні назвав кроки, які Україні необхідно здійснити задля вступу до ЄС. 

"Кілька речей іще потрібно зробити, такі як відновлення е-декларування майна чиновників, встановлення процедури відбору суддів Конституційного суду, визначення політично значущих осіб у контексті протидії відмиванню грошей. У нас добра співпраця та дуже тісні дискусії з українською владою про те, як завершити виконання цих рекомендацій. І якщо все буде зроблено, тоді в жовтні буде позитивна оцінка, що, можливо, відкриє шлях до наступних кроків. Наступним логічним кроком мало б бути відкриття переговорів про вступ", - сказав Маасікас.

Як повідомлялося, 92% українців хочуть, щоб Україна стала членом Євросоюзу, а 89% підтримують вступ країни в НАТО. 

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті