У росії заявили, що військкомати можуть призивати "заброньованих" громадян

У росії голова комітету з оборони держдуми Андрій Картаполов прокоментував резонансне рішення суду в Ханти-Мансійському автономному окрузі, який ухвалив, що отримана від підприємства бронь не є підставою для надання відстрочки від мобілізації і дозволив військкоматам призивати "заброньованих" громадян, - пише The Moscow Times.

"Я нагадаю, що бронь - тимчасовий стан громадянина. Її можуть зняти, наприклад, у зв'язку з переведенням на іншу посаду, яка не є критично важливою для сталої роботи підприємства", - сказав Картаполов. Він додав, що бронювання "не є непорушною підставою для відстрочки або звільнення від служби", а "все, що приймають люди, люди можуть і скасувати".

Депутат запевнив, що в цьому "немає нічого страшного".

"У Велику Вітчизняну війну, наприклад, дуже багато громадян, заброньованих за підприємствами, йшли на фронт добровольцями і відважно билися, захищали країну", - підсумував Картаполов.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті