У Росії за гасло "Слава Україні" штрафуватимуть або саджатимуть на 15 діб

Міністерство юстиції Росії занесло Організацію українських націоналістів та її атрибутику до переліку "нацистських". Про це пишуть російські ЗМІ. 

Зазначається, що "ОУН та її атрибутику занесено до списку організацій, які співпрацюють із групами, організаціями, рухами або особами, що заперечують факти і висновки, встановлені вироком Нюрнберзького трибуналу або вироками національних, військових або окупаційних трибуналів, винесеними в період Другої світової війни".

Крім візуальної символіки ОУН, у РФ заборонили гасло "Слава Україні" і "Героям слава".

Винні у вимові українського привітання, таким чином, встановлено адміністративну відповідальність: штраф для громадян - від 1000 до 2000 рублів, або адміністративний арешт на строк до 15 діб, для посадових осіб - штраф від 1000 до 4000 рублів, для юридичних осіб - штраф у розмірі від 10 тисяч до 50 тисяч рублів.

Як повідомлялося раніше, ОУН на Нюрнберзькому трибуналі не було визнано організацією, яка вчиняла воєнні злочини. 

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті