У окупованій Авдіївці залишилося близько 700 місцевих жителів. До війни у місті мешкали понад 30 тисяч людей

Приблизно 700 жителів Авдіївки відмовились виїжджати з міста. Про це розповів інспектор відділу комунікацій Національної поліції в Донецькій області та учасник евакуаційного загону «Білий янгол» Павло Дяченко в етері Радіо Свобода 

«Це не стовідсоткова інформація, але ми розуміємо, що приблизно 700 мешканців залишалися в Авдіївці», – розповів він в програмі Свобода.Live.

За його словами, коли екіпаж «Білих янголів» спілкувався з жителями Авдіївки, ніхто відкрито не підтримував Росію та окупантів.

«Коли поліцейські екіпаж «Білих янголів» кожного дня спілкувався з людьми, евакуйовував, допомагав, привозив гуманітарку, ніхто особисто в очі не казав, що вони чекають Росію. Ні, просто хтось мовчки приймав гуманітарку або щось інше», – зазначив Павло Дяченко.

Водночас, коментуючи відео з місцевими жителями, які поширює російська сторона, він додав, що місцеві, які «зустрічають» окупантів, – це «не масове явище».

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Авдіївці проживало близько 30 тисяч людей.

Як повідомлялося раніше, внаслідок регулярних артилерійських і ракетно-бомбових ударів російських окупантів Авдіївка була перетворена на руїни. 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті