У ОК "Південь" не виключають провокацій з боку Придністров'я

Українські військові не виключають провокацій та обстрілів кордону з боку невизнаного Придністров'я, проте наразі загрози для відкриття другого фронту немає. Про це заявила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 1 березня.

"Наразі загрози з боку Придністров'я не критичні. Ми говоримо про вірогідну активність диверсійних та диверсійно-розвідувальних груп, або якихось провокацій типу обстрілу державного кордону. Вони не виключені, але ми пильно спостерігаємо. Наразі активності з того боку кордону немає", - зазначила Гуменюк.

За її словами, російські війська, які знаходяться на території Придністров'я, недостатні, аби відкрити другий фронт. Окупантам для таких дій потрібно підтримка, проте географічно вони її отримати не можуть.

Гуменюк зазначила, що звинувачення ворога про можливі "провокації" - це ІПСО, які призначені більше для Молдови, щоб розхитати ситуацію всередині країни.

Нагадаємо, раніше у ОК "Південь" повідомили, чому висадка російського десанту в Придністров'ї неможлива. 

Як повідомлялося, у Придністров'ї оголосили тримісячні військові збори під керівництвом російських "миротворців". 

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті