У Литві скасували концерт американської співачки LP, яка одягла толстовку з прапором росії

Концерт американської співачки LP у Литві, який мав відбутися 4 березня, скасували у зв'язку з її появою на відео в Instagram в одязі з кольорами російського прапора. Про це повідомляє литовське видання LRT

Як повідомляється, LP (Лаура Перголіцці), яка мала виступити в Каунасі 4 березня, здивувала своїх прихильників, поділившись в Instagram відео, на якому вона вдягнута в толстовку, прикрашену кольорами російського прапора і написом "LP Russia Official". У вівторок вдень каунаська "Жальгіріс Арена" оголосила про скасування концерту співачки.

Співачка, яка вже кілька разів виступала в Литві та має тут прихильників, пояснила у відео, що толстовка - це подарунок від її прихильників у Росії. Вона також показала листівку від них, сказавши, що подарунок було зроблено ще 2020 року, коли концерти співачки було скасовано через пандемію Covid-19, тож вона отримала подарунок лише зараз.

Зазначається, що листівку підписали 24 лютого, у другу річницю широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

У відео LP висловила подяку і відзначила акаунт свого російського фан-клубу. Пізніше відео було видалено, а співачка поділилася новим повідомленням в Instagram.

"Я так пишаюся і вдячна своїм шанувальникам у всьому світі, і я знаю, що в країнах Балтії багато українських біженців, і я б хотіла, щоб мої українські друзі знали, як сильно я вас підтримую. Я завжди підтримувала і люблю вас", - сказала співачка, але не згадала про попереднє відео.

Після появи співачки в толстовці з російським прапором у соціальних мережах почали лунати заклики бойкотувати і навіть скасувати її майбутній концерт на каунаській "Жальгіріс Арені".

Ремігіюс Кнабікас, керівник Medusa Concert, спочатку заявив, що скасовувати концерт LP у Каунасі не планується.

"На якій підставі скасовується концерт? Тільки тому, що вона зустрілася з російськими фанатами? Очевидно, що такі дії не на часі і не до місця. Люди тут реагують бурхливо, але ви повинні розуміти, що американці живуть відсторонено, вони не розуміють нашої ситуації. LP не висловлювала жодної підтримки Росії, вона просто емоційно реагувала на нібито приємну історію", - сказав він новинному сайту tv3.lt.

Пізніше Medusa Concert також випустила офіційний прес-реліз. За словами організаторів, вони зв'язалися з керівництвом співачки з приводу відео.

"Ми хотіли б підкреслити, що Medusa Concert рішуче засуджує російську агресію і завжди підтримувала, підтримує і буде підтримувати Україну. [...] Відео, що з'явилося в інтернеті, збентежило й обурило нас так само, як і інших людей у Литві", - ідеться в прес-релізі.

За словами організаторів, після розмови з керівництвом артистки стало зрозуміло, що LP дуже шкодує про свою необачність і шкодує, що не подумала, що може образити так багато людей.

"Вона ніколи не підтримувала країну-агресора і всією душею вболіває за українців. Про це вона сказала у своєму відео, викладеному сьогодні ввечері, після того як усвідомила свою помилку. Тож разом зі співачкою організатор концерту LP - Medusa Concert - приносить усім щирі вибачення за свою очевидну помилку та бажає Україні перемоги!" - йдеться в заяві.

Однак міністр культури Литви Симонас Кайріс заявив, що шанувальники американської співачки також мають "оцінити" її поведінку.

"І організатори, і фанати мають оцінити цю ситуацію, щоб вона не закінчилася без певних наслідків, - сказав Кайріс агентству BNS у вівторок. - Якщо буде ухвалено рішення не скасовувати концерт, то потрібно розуміти, що мають бути вжиті заходи щодо виправлення ситуації".

Однак міністр вважає, що слід проводити відмінність між виконавцями, які відкрито підтримують російський режим і війну, і подібними випадками, коли "людина повністю відірвана від контексту".

Пізніше, у вівторок вдень, стало відомо, що Каунаська "Жальгіріс Арена" скасовує концерт LP, який мав відбутися 4 березня.

"У "Каунас Жальгіріс" є чітка громадянська та ціннісна позиція - ми рішуче підтримуємо Україну. Разом з організаторами заходу ми прояснюємо ситуацію від учорашнього вечора, але, як ми і заявили вчора в соціальних мережах, наша позиція залишається твердою - концерт має бути скасовано", - сказав Мантас Ведрікас, керівник відділу організації заходів "Жальгіріс Арени".

"Після підтвердження фактів ми разом з організаторами заходу Medusa Concert ухвалили спільне рішення про скасування концерту. Цим рішенням ми хочемо звернути увагу як LP, так і інших артистів, які планують заходи в Литві, що ми не потерпимо повідомлень на підтримку країни-агресора", - додав він.

Як повідомлялося раніше, сербського актора з російським паспортом вигнали з серіалу HBO за підтримку війни

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті