У Луганській ОДА пояснили, чому фермер з деокупованого Невського поки не зможе отримати компенсацію за знищену худобу

Фермер з деокупованого села Невське Григорій Ткаченко єдиний з Луганської області зумів підтвердити документами загибель худоби, щоб отримати компенсацію, проте отримати її наразі не може. Про це "ОстроВу" розповіла заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Луганської ОДА Любов Безкоровайна.

"Наразі Ткаченко - єдиний аграрій з Луганщини, хто зумів задокументувати загибель худоби, зібравши всі потрібні документи, - повідомила чиновниця. - Для отримання компенсації не вистачає єдиного: виїзду на місце спеціальної комісії".

Зазначається, що виїзд комісії буде можливим лише після припинення активних бойових дій, бо поки в деокуповані села їздять лише військові й поліцейські.

"Господарство Ткаченка не лише обробляло землю, а й займалось тваринництвом. Все поголів’я фермера - велика рогата худоба й свині – загинуло практично в перші дні активних бойових дій", - уточнюється в матеріалі "ОстроВа". 

Раніше "ОстроВ" писав про те, що відбувається з аграрним сектором Луганської області за умов окупації та активних бойових дій.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті