У "ЛНР" засудили до 14 років колонії 52-річного бійця ЗСУ Володимира Гулавського

Так званий "верховний суд ЛНР" засудив до 14 років колонії 52-річного українського військовополоненого, який нібито кинув гранату в порожню квартиру жителя Сєвєродонецька. Про це повідомили у слідчому комітеті РФ 13 листопада, пишуть окупаційні ЗМІ.

"Вироком суду Гулавському призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14 років із відбуванням у колонії суворого режиму. Суд у повному обсязі задовольнив позовні вимоги власника житлового приміщення", - ідеться в повідомленні.

Окупанти стверджують, що 21 травня 2022 року Гулавський у складі підрозділу перебував у Сєвєродонецьку. Знаючи про те, що в багатоквартирному житловому будинку №1, який входить до складу житлового комплексу "Мрія", нікого немає, військовослужбовець, нібито "...який мав негативне ставлення до місцевого населення, закинув у вікно однієї з квартир гранату, заподіявши власникові помешкання шкоду".

Уточнюється, що потерпілий заявив цивільний позов, у якому зажадав від обвинуваченого 1 млн рублів як компенсацію заподіяної йому матеріальної шкоди і моральної шкоди, і окупаційний "суд" цю вимогу задовольнив.

Раніше повідомлялося, що українського військовополоненого Романа Бондаренка в "ЛНР" засудили до 14 років колонії.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті