У ISW вважають, що F-16 прибудуть до України "до кінця року"

Американський інститут вивчення війни (ISW) написав, що Сили оборони можуть отримати перші винищувачі F-16 до кінця 2023 року. У свіжому зведенні ISW аналітики припустили, що Україна, швидше за все, отримає першу партію F-16 до Нового року.

Інститут згадав заяву прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, що його уряд підготує перші 18 винищувачів для доставлення в Україну.

"Хоча Рютте не підтвердив терміни постачання F-16, у нещодавньому стратегічному документі Міністерства оборони Естонії йдеться, що Нідерланди, Данія, Норвегія та Бельгія вже взяли на себе зобов'язання передати F-16 Україні до кінця року", – заявили оглядачі.

У свою чергу у коментарі LIGA.net спікер Повітряних сил Юрій Ігнат спростував цю інформацію, назвавши її "спекулятивною".

Нагадаємо, раніше президент Зеленський заявив, що надання Україні F-16 залежить від швидкості навчання пілотів. 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті