У Держприкордонній службі розповіли, скільки разів ухилянти пропонували прикордонникам хабаря і на яку суму

За час дії воєнного стану інспекторам Державної прикордонної служби пропонували понад 800 разів неправомірну вигоду для того, щоб вони пропустили чоловіків через кордон, які не мали підстав на перетин кордону. Про це речник ДПСУ Андрій Демченко розповів в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що є два основних напрямки, де прикордонники фіксують спроби незаконно перетнути кордон. Вони розташовані поза межами пунктів пропуску на так званих зелених ділянках кордону. Зокрема, і на напрямку, де кордон проходить по річці.

Також порушники намагаються перетнути кордон і на пунктах пропуску, тобто на легальних шляхах, де можна перетинати кордон. Але там вони намагаються в більшості використовувати підробні документи або ж підкупити інспекторів Держприкордонслужби.

Загальна сума цих хабарів сягає понад 3 мільйони гривень.

“За останній час ми бачимо більше спроб, коли чоловіки ховаються в конструктивних особливостях транспортних засобів, хто в багажнику, хто за різними перемичками, хто в салоні вантажівок у спальних приміщеннях водіїв. Але всі ці спроби викриваються. Також працює оперативно наш розвідувальний блок, який завчасно вишукує інформацію щодо таких спроб”, — розповів Демченко.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті