Центр Бахмуту під обстрілом: вигоріла будівля "Донецькгеології"

Росіяни вкотре обстріляли центр Бахмуту на Донеччині - влучили у одну із найстаріших будівель міста - "Донецькгеологіі". Про це повідомив начальник міської військової адміністрації (МВА) Олексій Рева 3 лютого.

"Центр міста знову під щільним ворожим обстрілом. Попередньо - без постраждалих", - пише він.

Рева зазначив, що обстрілом була зруйнована будівля "Донецькгеології".

"Поцілили у ДРГП "Донецькгеологія". Ще одна із найстаріших будівель міста зруйнована", - повідомив очільник МВА.

 
У місцевих соцмережах повідомляється, що будівля горіла на всьому її протязі від поліклініки до вул. Свободи. Також пишуть, що вогонь перекинувся на житловий будинок, що стоїть впритул до "Донецькгеології" по вул. Миру, 42.
 
Як повідомляє "Вечірній Бахмут", гасіння пожежі, найімовірніше, не проводилося через безперервний обстріл.

Видання також нагадало, що 90-річна будівля була збудована в 30-х роках минулого століття, її центральну частину було зруйновано в роки другої світової і потім відновлено. До 80-х років у ньому знаходився трест «Артемгеологія», який пізніше був перетворений на ПГО «Донбасгеологія». У лютому 1998 року було створено нове державне підприємство ДРГП «Донецькгеологія».

Цей же будинок у 1944 році......і у 2002 році.

Як повідомлялося, російські окупанти у п'ятницю, 3 лютого, обстріляли місто Торецьк на Донеччині.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті